Nästa Musikresa med Semnos Event går till en av USA:s största kristna musikfestivaler, NQC, samt besök i Washington DC och Nashville!
 

Följ med till USA:s största musikfestival inom Homecoming/Southern Gospelmusiken i Pigeon Forge, mitt i natursköna Smoky Mountains!

Vi startar i huvudstaden Washington DC där vi med guide får uppleva gräddan av både traditionella sevärdheter och oväntade platser.
På vägen till Smoky Mountains går resan genom Appalacherna med dess magifika områden samt till Billy Grahams välkända museum, som brukar vara en stark upplevelse.

Vi besöker också den legendariska musikhuvudstaden Nashville som kommer att bjuda oss på unika upplevelser!

Vi kommer att göra en mycket innehållsrik och prisvärd resa med stora upplevelser i en musikalisk, andlig miljö. Tillsammans med medresenärer som känner för samma musik samt den gruppresetrygghet som vår tekniska arrangör Amerikaspecialisten Swanson´s står för är det självklart upplagt för en lyckad resa!
 

Stora Musik- och Upplevelseresan till USA med Semnos Event
25 september - 7 oktober  2020 


RESANS UPPLÄGG (med reservation för ev ändringar)
Resan går till USA:s fascinerande huvudstad; Washington DC. Vår buss hämtar upp oss på flygplatsen, vi bor på Hilton Embassy Suites, och upplever många av de sevärdheter som man ”ska se” i Washington. Men vi hoppas även kunna få se unika platser som man inte vanligen upptäcker på egen hand. Dessutom besöker vi det nyöppnade, storslagna bibelmuseet Museum of the Bible.

Vi lämnar så storstaden och fortsätter genom delstaten Virginia där vi njuter av magnifika upplevelser längs med vägen; bergskedjan Appalacherna med dess vidder och underbara natur. Övernattning i Charlotte, North Carolina. Ett stopp för lunch och besök på Billy Grahams underbara områden med museum väntar också. Ett besök där brukar innebära fina och starka upplevelser.

 


Väl i Tennessee kör vi mot de natursköna bergsområdena i Great Smoky Mountains med Pigeon Forge och Gatlinburg, några av USA:s största turistresemål, men ganska okänt för andra än amerikanerna själva. 
NQC är Southern Gospelmusikens största årliga event, helt utan jämförelse.

Under fem kvällar är vi med på konserter i den stora lokalen, som tar emot en publik på 12 000. Varje kväll medverkar 15-20 olika artister, och konserterna brukar hålla på under flera timmar. I stort sett alla artister inom Homecoming/Southern Gospel-musiken brukar vara där. NQC kan få bli till en musikalisk och andlig höjdpunkt som lever kvar och berör länge! 

 

Klicka för ett videoklipp från NQC 2018
 


Smoky Mountain-området är vår absoluta ”happy place” och utöver besök med många resegrupper genom åren har vi själva vistats i området ett tiotal gånger. Vi känner med andra ord till området väl och kommer att dela med oss av våra allra bästa personliga tips på smultronställen och upplevelser... Eftersom de stora konserterna är under kvällstid försöker vi också ge förslag på flera gemensamma aktiviteter under dagarna, för den som vill.

Vi befinner oss nu alltså vid foten av det natursköna och vackra nationalparksområdet Great Smoky Mountains. Vårt hotell ligger mitt i centrum, på gångavstånd till både konsertlokalen, restauranger och sevärdheter. Så om du inte väljer att bara koppla av och njuta av de vackra omgivningarna, där höstfärgerna borde börjat sprida sig och där temperaturen normalt kan hålla sig omkring 25 grader, kan dagarna bli hur välfyllda som helst.

Men innan vi lämnar Great Smoky Mountains planerar vi att göra en sightseeingtur med stopp på ett besökscenter för nationalparken där den som vill även kan uppleva en fantastisk naturmiljö samt ett vackert vattenfall på nära håll. Beroende på trafik och väder, kan det också bli tillfällen till något mer spännande besök.   

 


Fullmatade med intryck från konserterna och underbara upplevelser åker vi vidare till musikstaden Nashville. Ett av USA:s största (2 888 rum) och mest exklusiva hotell, Gaylord Opryland, är en attraktion i sig med obeskrivliga trädgårdar och inomhusmiljöer. Här kommer vi att bo under resans sista dagar. Hotellet ligger precis bredvid ett stort köpcentrum och General Jackson Showboat, som vi planerar att borda för en underbar musiklunch-kryssning på Cumberland River, tar oss rakt genom centrum i Nashville.

Under en guidad sightseeingtur upptäcker vi så klart sevärdheterna, där bl a huvudgatan Broadway lockar med många butiker, restauranger och inte minst Country Music Hall of Fame där man, om man så vill, på egen hand kan göra ett besök. 

Kanske lyckas vi också få in några överraskningar under resan ... 

 


ÄR DU INTRESSERAD AV ATT FÖLJA MED?
Vi inser att detta kan bli ett av det allra bästa och mest optimala och innehållsrika researrangemang vi har gjort. Flera har hört av sig och efterfrågat möjligheten till ännu en resa där vi besöker Smoky Mountains med NQC och Nashville. 

Den extremt svaga svenska kronan påverkar naturligtvis priset på resor till bl a USA. Vi är därför jätteglada över att vi trots detta har lyckats få fram en mycket fördelaktig prisnivå för resan, 33 860:-, även med tanke på innehåll och upplägg under tretton dagar. Det finns också möjlighet att förlänga resan om man samtidigt önskar se andra platser i USA på egen hand.

På grund av det redan stora förhandsintresset förstår vi att många kommer att följa med som varit med på resor tidigare, men också att flera kommer med för första gången. 

 

Kontakta oss på info@semnos.com eller ring 0370-198 27 för mer information eller för att få en anmälningstalong med specificerat reseinnehåll och villkor hemskickad.


TILL SIST…
Vi ser fram emot att dela den här upplevelsen tillsammans med både nya och gamla resenärer. För visst är det väl dags igen för en resa...?

Välkommen med!
Joakim & Malin Sunesson
 

Sedan 2006 har Musikklubben/Semnos Event inbjudit till regelbundna Musikresor till USA, de senaste åren i teknisk samverkan med Amerikaspecialistresebyrån Swansons. Under åren har totalt närmare 500 personer varit med på någon eller några av resorna, som alltid centrerat kring besök på ett inspirerande musikarrangemang.

Eftersom våra resenärer delar samma intresse av att få lyssna till sång och musik på plats i USA kan våra resor också bli goda tillfällen för kontakter och gemenskap.

Vi strävar alltid efter att erbjuda en hög kvalitetsstandard på resornas upplägg både vad gäller val av hotell, flygtider, upplevelser på resemålen samt val av musikevent, etc. Reser man och bokar helt på egen hand kan man kanske hitta en enklare hotellstandard, sämre flygtider och därmed ett lite billigare sätt att resa på. Men vår idé är att du ska kunna uppleva något utöver vardagen. Ambitionen med våra omsorgfullt planerade resor med premiumkvalitet är att hela upplevelsen ska bli så avkopplande, innehållsrik och bekymmersfri som möjligt.