Medverkande artister

The Nelons

Den legendariska gruppen The Nelons startades av Rex Nelon. Det musikaliska arvet förs nu vidare av hans dotter Kelly som sjunger alt, hennes make Jason som tenor, och dottern Amber som sopran. Ibland får de även förstärkning av yngsta dottern Autumn. The Nelons utgör en av de riktigt stora och mest välkända familjegrupperna inom Southern Gospelmusiken.

The Nelons gör årligen fler än 150 konserter och medverkar dessutom på Bill Gaithers Homecomingkonserter. De är också välkända från Bill Gaithers populära Homecomingprogram på TV, DVD och CD.

Många av deras sånger har seglat upp på topplistorna genom åren och familjetrions repertoar möter musikälskare i alla åldrar med ojämförbara, kännetecknande harmonier och starka sånger. Det är inte svårt att förstå att gruppen blivit både Grammy-nominerad och Dove-belönad!

Kelly, Jason och Amber kommunicerar budskapet om Guds kärlek med sina medryckande och inspirerande sånger – och du kan förvänta dig en kraftfull och dynamisk musikalisk upplevelse under Musikfesten.

Ladye Love & Reggie Smith

 

Under mer än tio år har Reggie & Ladye Love Smith varit en del av ”Homecomingfamiljen” och medverkat på de flesta Homecominginspelningarna. Reggie har även hoppat in som medlem i välkända Gaither Vocal Band vid flera tillfällen.

I hemstaden Nashville medverkar de regelbundet på den legendariska Grand Ole Opry-scenen. De har sjungit med artister som; George Jones, Dolly Parton, Brenda Lee, Steven Curtis Chapman, Sandi Patty och Vestal Goodman, m fl.  

Reggie & Ladye Love har en fantastisk förmåga att entusiasmera publiken med sin energi och utstrålning. Musikaliskt sträcker de sig över en mängd stilar och uttryck, från southern gospel till storband, powerballader och mer moderna tongångar.

Kännetecknande för Reggie & Ladye Love är deras varma, mjuka och behagliga röster. Deras framträdande och sånger förmedlas med inlevelse och inspiration.   

The Taylors

 

Den unga gruppen The Taylors är från North Carolina och består av syskonen Jonathan, Suzanne, Christopher och Leslie. De har fått ett fantastiskt mottagande med sin sång och genomför varje år 150 konserter över hela USA samt missionsresor runt om i världen.


Syskongruppen har en längtan efter att få beröra genom sin sång och att få dela evangeliet om Jesus Kristus. Sedan de startade gruppen 2006 har de sett över 3 500 människor komma till tro under deras konserter.

Det var runt kyrkans piano som de lärde sig sjunga fyrstämmigt, med pappa som pastor och mamma som musikpastor. När syskon sjunger tillsammans blir det alltid en speciell klang och The Taylors är verkligen inget undantag!

Efter att ha besökt Sverige under 2012 och 2013 ser vi åter fram emot att få lyssna till och uppleva The Taylors underbara harmonier och berörande, evangeliska sånger.    

Woody & Vonnie Wright

Woody Wright är ett mycket välkänt ansikte efter sin mångåriga medverkan på Homecoming-inspelningarna. Som etablerad sångförfattare ligger han dessutom bakom flera av Gaither Vocal Bands sånger.

Woody och hustrun Vonnie utgör tillsammans en dynamisk sångarduo. Deras positiva och innerliga framställning av evangeliets kärna i sång och musik – Guds kärlek – lämnar en härlig känsla hos lyssnaren av nytt hopp och ny inspiration.

Så här säger Mark Lowry om Woody: ”Han har allt. Han sjunger, han skriver sånger, han är rolig och han kommer att beröra ditt hjärta.”

Sverige är vältrampad mark för Woody, han är förmodligen den Homecomingartist som turnerat flitigast här. Woody leder dessutom lördagens Homecoming Sing-A-long som förväntas blir en av höjdpunkterna under Musikfesten!

Evie Tornquist Karlsson

Hon är känd som bara “Evie” över hela världen och behöver kanske ingen närmare presentation. Hennes unika utstrålning och röst har nämligen gjort henne till en av de mest älskade och välkända kristna artisterna under 1970- och 1980-talet med fler än 30 släppta album.

Evie föddes i USA av norska föräldrar och gifte sig 1979 med svenske Pelle Karlsson. Nu bor de sedan många år i Florida och deras barn Kris och Jenny är vuxna.

Gud har använt Evies talang och överlåtelse till Honom för att beröra människor med evangelium. Efter mer än trettio år som sångare har hon fått en mycket stor lyssnarskara. Men kändisskapet har inte fått Evie att kompromissa med det viktigaste: “Det jag håller dyrbarast i mitt hjärta är att lära känna Kristus och att få uppleva glädjen i att göra Honom känd.”

Vi ser fram emot att få höra Evie, tillsammans med sonen Kris, framföra sina härliga, medryckande och uppmuntrande sånger under lördagkvällen på Musikfesten!

Med reservation för eventuella ändringar i program eller medverkande.