Stora Jubileumsresan till USA Maj 2022

15 år med musikresor, 20 år med musikklubben.

Välkommen med!

Följ med till USA:s största musikfestival arrangerad av Bill Gaither: Family Fest med Homecoming Friends, mitt i natursköna Smoky Mountains!

Vi besöker också musikhuvudstaden Nashville som kommer att bjuda på unika upplevelser samt Billy Grahams välkända museum i Charlotte.

Vi kommer att göra en mycket innehållsrik resa med stora upplevelser i en musikalisk, andlig miljö. Tillsammans med medresenärer som känner för samma musik samt den gruppresetrygghet som vår tekniska arrangör Amerikaspecialisten Swanson´s står för är det självklart upplagt för en lyckad resa!
 

Stora Jubileumsresan till USA med Semnos Event
prel. datum 21 maj - 30 maj  2022 


RESANS UPPLÄGG (med reservation för ev ändringar)
Resan går till USA:s fascinerande musikhuvudstad; Nashville, Tennessee och vår buss hämtar upp oss på flygplatsen. Ett av USA:s största (2 888 rum) och mest exklusiva hotell, Gaylord Opryland, är en attraktion i sig med obeskrivliga trädgårdar och inomhusmiljöer. Här kommer vi att bo under resans första dagar. Hotellet ligger precis bredvid ett stort köpcentrum och General Jackson Showboat, som vi planerar att borda för en underbar musiklunch-kryssning på Cumberland River, som tar oss rakt genom centrum i Nashville.

Under en guidad sightseeingtur upptäcker vi så klart sevärdheterna, där bl a huvudgatan Broadway lockar med många butiker, restauranger och inte minst Country Music Hall of Fame där man, om man så vill, på egen hand kan göra ett besök. Eftersom vårt hotell ligger granne med legendariska countryscenen Opry House, kan den som vill vara med om en unik konsertkväll där.


 


Från Nashville kör vi mot de natursköna bergsområdena i Great Smoky Mountains med Pigeon Forge och Gatlinburg, några av USA:s största turistresemål, men ganska okänt för andra än amerikanerna själva. 
Family Fest in the Smokies med Bill & Gloria Gaither och Homecomingvännerna är deras största årliga event.

Under tre dagar är vi med på fem konserter i den stora lokalen, som tar emot en publik på 6 000. Varje kväll medverkar ett tiotal artister och grupper, och konserterna brukar hålla på under flera timmar. I stort sett alla aktuella artister inom Homecoming/Southern Gospel-musiken brukar vara där. Gaithers Family Fest kan få bli till en musikalisk och andlig höjdpunkt som lever kvar och berör länge! 

 

Klicka för ett kort videoklipp från Family Fest in the Smokies 2017


Smoky Mountain-området med Gatlinburg är vår absoluta ”happy place” och utöver besök med många resegrupper genom åren har vi själva vistats i området ett tiotal gånger. Vi känner med andra ord till området väl och kommer att dela med oss av våra allra bästa personliga tips på smultronställen och upplevelser... Vi försöker också ge förslag på flera gemensamma aktiviteter under dagarna, för den som vill.

Vi befinner oss nu alltså vid foten av det natursköna och vackra nationalparksområdet Great Smoky Mountains. Vårt nybyggda hotell ligger mitt i centrum, på bekvämt gångavstånd till både konsertlokalen, restauranger och sevärdheter. Så om du inte väljer att bara koppla av och njuta av de underbart vackra omgivningarna, kan dagarna bli hur välfyllda som helst.

Men innan vi lämnar Great Smoky Mountains planerar vi att göra en sightseeingtur med stopp på ett besökscenter för nationalparken där den som vill även kan uppleva en fantastisk naturmiljö samt ett vackert vattenfall på nära håll. Beroende på trafik och väder, kan det också bli tillfällen till något mer spännande besök.   

 


Fullmatade med intryck från konserterna och underbara upplevelser åker vi vidare och fortsätter genom delstaten North Carolina där vi njuter av magnifika upplevelser längs med vägen; bergskedjan Appalacherna med dess vidder och underbara natur. Övernattning i Charlotte och ett stopp för lunch och besök på Billy Graham Evangelistic Associations-områden med museum väntar också. Besöket där brukar innebära fina och starka upplevelser, innan flyget tar oss hemåt igen.
  

Kanske lyckas vi också få in några spännande överraskningar under resan ...
 


ÄR DU INTRESSERAD AV ATT FÖLJA MED?
Under de senaste 15 åren har vi inbjudit till Musikresor genom Musikklubben Homecoming och Semnos Event. Totalt har närmare 500 resenärer rest tillsammans med oss och ofta har resorna innehållit ett besök på Gaithers Family Fest.

15 år med Musikresor och 20 år med Musikklubben Homecoming. Resan kommer därför att bli en jubilumsresa där många tidigare års resenärer, tillsammans med nya, kommer att trivas och få med sig minnen för livet!

Upplägget som vi nu presenterar är kanske det mest optimala när man vill uppleva och möta Homecomingmusiken live, samtidigt som man även besöker andra storslagna platser i USA. Innehållet passar både den som aldrig tidigare varit i USA, och för den som varit med på många resor, men som aldrig "kan få nog" av att uppleva Homecoming på plats! 


Intresseanmälan är öppen för resan och om du hör av dig nu kommer vi att återkomma med mer info, prisuppgift och anmälningstalong efter sommaren. 

På grund av det redan stora förhandsintresset förstår vi att många kommer att följa med som varit med på resor tidigare, men också att flera kommer med för första gången. Det finns också möjlighet att förlänga resan om man samtidigt önskar se andra platser i USA på egen hand.


Kontakta oss på info@semnos.com eller ring 0370-198 27
 


TILL SIST…
Vi ser fram emot att dela den här upplevelsen tillsammans med både nya och gamla resenärer. För visst är det väl dags igen för en resa...?

Välkommen med!
Joakim & Malin Sunesson


VARFÖR VÄLJA ATT ÅKA PÅ EN RESA 2022?
Någon siffra menar att besöks-, turism-, och transportbranschen, inklusive de tjänster och verksamheter som finns runt omkring, världen över sysselsätter närmare 1 miljard människor.

Därför blir vår inbjudan till våra resor under nästa år inte bara en viktig del för vårt eget behov av gemensamma upplevelser och avkoppling, utan är av helt avgörande betydelse för väldigt många familjers möjligheter att klara sin fortsatta försörjning, inte minst i länder som t ex Karibien och delar av USA där turismen är enda inkomstkälla.

Det är av allra största betydelse att vi så snart som möjligt kan återuppta vårt resande och turistande efter coronakrisen. Självklart följer vi utvecklingen och resan genomförs under förutsättning

 

Sedan 2006 har Musikklubben/Semnos Event inbjudit till regelbundna Musikresor till USA, de senaste åren i teknisk samverkan med Amerikaspecialistresebyrån Swansons. Under åren har totalt närmare 500 personer varit med på någon eller några av resorna, som alltid centrerat kring besök på ett inspirerande musikarrangemang.

Eftersom våra resenärer delar samma intresse av att få lyssna till sång och musik på plats i USA kan våra resor också bli goda tillfällen för kontakter och gemenskap.

Vi strävar alltid efter att erbjuda en hög kvalitetsstandard på resornas upplägg både vad gäller val av hotell, flygtider, upplevelser på resemålen samt val av musikevent, etc. Reser man och bokar helt på egen hand, eller via en alternativ resebyrå, kan man kanske t ex få en enklare motell/hotellstandard, sämre flygtider och därmed också ett något billigare sätt att resa på. Men vår idé är istället att du ska kunna uppleva något utöver vardagen. Ambitionen med våra omsorgsfullt planerade resor med premiumkvalitet är att hela upplevelsen ska bli så avkopplande, innehållsrik och bekymmersfri som möjligt.