Stora Jubileumsresan till USA Maj 2022

15 år med musikresor, 20 år med musikklubben.

Välkommen med!

Följ med till USA:s största musikfestival arrangerad av Bill Gaither: Family Fest med Homecoming Friends, mitt i natursköna Smoky Mountains!

Vi besöker också musikhuvudstaden Nashville som kommer att bjuda på unika upplevelser samt Billy Grahams välkända museum i Charlotte.

Vi kommer att göra en mycket innehållsrik resa med stora upplevelser i en musikalisk, andlig miljö. Tillsammans med medresenärer som känner för samma musik samt den gruppresetrygghet som vår tekniska arrangör Amerikaspecialisten Swanson´s står för är det självklart upplagt för en lyckad resa!
 

Stora Jubileumsresan till USA med Semnos Event
23 maj - 1 juni  2022 


RESANS UPPLÄGG (med reservation för ev ändringar)
Resan går via Skandinavien till London och vidare med ett smidigt direktflyg med British Airways till USA:s fascinerande musikhuvudstad; Nashville, Tennessee. Vår buss hämtar upp på flygplatsen efter landning och tar oss direkt till vårt hotell. För den som vill finns chansen att få en kvällsupplevelse av den amerikanska matkulturen på Cracker Barrel, som ligger tvärsöver gatan från vårt hotell.

De två första dagar kommer vi att bo på The Inn at Opryland, som ligger granne med ett av USA:s största (2 888 rum) och mest exklusiva hotell, Gaylord Opryland, och som är en attraktion i sig med obeskrivliga trädgårdar och inomhusmiljöer. Här kommer vi även att göra ett fascinerande besök. 

Under en sightseeingtur upptäcker vi sevärdheterna downtown, där bl a huvudgatan Broadway lockar med många butiker, restauranger och inte minst Country Music Hall of Fame där man, om man så vill, på egen hand kan göra ett besök.
På eftermiddagen finns det tillfälle till en stunds shopping på det stora köpcentret Opry mills, och eftersom vårt hotell ligger nära legendariska countryscenen Grand Ole Opry, tar vi senare på kvällen den korta sträckan till konsertlokalen och upplever Nashvilles musikaliska puls under en unik konsertkväll där tillsammans.


 


Från Nashville kör vi mot de natursköna bergsområdena i Great Smoky Mountains med Pigeon Forge och Gatlinburg, några av USA:s största turistresemål, men ganska okänt för andra än amerikanerna själva.  
Family Fest in the Smokies med Bill & Gloria Gaither och Homecomingvännerna är deras största årliga event.

Under tre dagar är vi med på fem konserter i den stora lokalen, som tar emot en publik på 6 000. Varje kväll medverkar ett tiotal artister och grupper, och konserterna brukar hålla på under flera timmar. I stort sett alla aktuella artister inom Homecoming/Southern Gospel-musiken brukar vara där. Gaithers Family Fest kan få bli till en musikalisk och andlig höjdpunkt som lever kvar och berör länge! 

Men på väg till Gatlinburg från Nashville har vi tid för några väl utvalda överraskningsstopp i Pigeon Forge, och det blir fina upplevelse och smakprov på allt som området har att erbjuda.

 

Klicka för ett kort videoklipp från Family Fest in the Smokies 2017


Smoky Mountain-området med Gatlinburg är vår absoluta ”happy place” och utöver besök med många resegrupper genom åren har vi själva vistats i området ett tiotal gånger. Vi känner med andra ord till området väl och kommer att dela med oss av våra allra bästa personliga tips på smultronställen och upplevelser... Vi försöker också ge förslag på flera gemensamma aktiviteter under dagarna, för den som vill.

Vi befinner oss nu alltså vid foten av det natursköna och vackra nationalparksområdet Great Smoky Mountains. Country Inn & Suites by Radisson är vårt hotell och ligger mitt i centrum, på bekvämt gångavstånd till både konsertlokalen (300 meter), restauranger och sevärdheter. Så om du inte väljer att bara koppla av och njuta av de underbart vackra omgivningarna, kan dagarna bli hur välfyllda som helst.

Med en kortare promenad kan man nå Great Smoky Mountains besökscenter för nationalparken, där den som vill, under några timmar även kan uppleva en fantastisk naturmiljö samt ett vackert vattenfall på nära håll.   


Efter fem fullmatade dagar i Gatlinburg hämtar vår buss och tar oss direkt till den fantastiska temaparken Dollywood, byggd av - just det - Dolly Parton, som är uppväxt i området. Här är vi med på Flower & Food Festival.  
 


Fullmatade med intryck från konserterna och underbara upplevelser åker vi så vidare och fortsätter genom delstaten North Carolina där vi njuter av bergskedjan Appalacherna med dess vidder och underbara natur. Vi övernattar på Hampton Inn by Hilton i Charlotte-området.

Under resans sista dag gör vi ett besök på Billy Graham Evangelistic Associations-områden med museum och tillfälle att äta lunch. Besöket där brukar innebära fina och starka upplevelser. Sedan tar vi oss den sista biten genom South Carolina och Georgia till storstaden Atlanta där flyget hem väntar.
  

Kanske lyckas vi också få in några överraskningar under resan ...
 


ÄR DU INTRESSERAD AV ATT FÖLJA MED?
Under de senaste 15 åren har vi inbjudit till Musikresor genom Musikklubben Homecoming och Semnos Event. Totalt har närmare 500 resenärer rest tillsammans med oss och ofta har resorna innehållit ett besök på Gaithers Family Fest.

15 år med Musikresor och 20 år med Musikklubben Homecoming. Resan kommer därför att bli en jubilumsresa där många tidigare års resenärer, tillsammans med nya, kommer att trivas och få med sig minnen för livet!

Upplägget som vi nu presenterar är kanske det mest optimala när man vill uppleva och möta Homecomingmusiken live, samtidigt som man även besöker andra storslagna platser i USA. Innehållet passar både den som aldrig tidigare varit i USA, och för den som varit med på många resor, men som aldrig "kan få nog" av att uppleva Homecoming på plats! 


Anmälan är nu öppen för resan, hör av dig så återkommer vi med mer info, prisuppgift och anmälningstalong. 

På grund av det redan stora förhandsintresset förstår vi att många kommer att följa med som varit med på resor tidigare, men också att flera kommer med för första gången. Det finns också möjlighet att förlänga resan om man samtidigt önskar se andra platser i USA på egen hand. Självklart följer vi utvecklingen och resan genomförs under förutsättning att restriktioner och inreseförbud inte hindrar. (Medverkande artister på Family Fest kan variera.)


Kontakta oss på info@semnos.com eller ring 0370-198 27
 


TILL SIST…
Vi ser fram emot att dela den här upplevelsen tillsammans med både nya och gamla resenärer. För visst är det väl dags igen för en resa...?

Välkommen med!
Joakim & Malin Sunesson


VARFÖR VÄLJA ATT ÅKA PÅ EN RESA 2022?
Någon siffra menar att besöks-, turism-, och transportbranschen, inklusive de tjänster och verksamheter som finns runt omkring, världen över sysselsätter närmare 1 miljard människor.

Därför blir vår inbjudan till våra resor under 2022 inte bara en viktig del för vårt eget behov av gemensamma upplevelser och avkoppling, utan är av helt avgörande betydelse för väldigt många familjers möjligheter att klara sin fortsatta försörjning, inte minst i länder där turismen är enda inkomstkälla.

Sedan 2006 har Musikklubben/Semnos Event inbjudit till regelbundna Musikresor till USA, de senaste åren i teknisk samverkan med Amerikaspecialistresebyrån Swansons. Under åren har totalt närmare 500 personer varit med på någon eller några av resorna, som alltid centrerat kring besök på ett inspirerande musikarrangemang.

Eftersom våra resenärer delar samma intresse av att få lyssna till sång och musik på plats i USA kan våra resor också bli goda tillfällen för kontakter och gemenskap.

Vi strävar alltid efter att erbjuda en hög kvalitetsstandard på resornas upplägg både vad gäller val av hotell, flygtider, upplevelser på resemålen samt val av musikevent, etc. Reser man och bokar helt på egen hand, eller via en alternativ resebyrå, kan man kanske t ex få en enklare motell/hotellstandard, sämre flygtider och därmed också ett något billigare sätt att resa på. Men vår idé är istället att du ska kunna uppleva något utöver vardagen. Ambitionen med våra omsorgsfullt planerade resor med premiumkvalitet är att hela upplevelsen ska bli så avkopplande, innehållsrik och bekymmersfri som möjligt.