Nästa Musikresa med Semnos Event går till en av USA:s största kristna musikfestivaler, NQC, samt besök i Washington DC och Nashville!
 

Följ med till USA:s största musikfestival inom Homecoming/Southern Gospelmusiken i Pigeon Forge, mitt i natursköna Smoky Mountains!

Vi startar i fantastiska Washington DC där vi med svensk lokalguide får uppleva gräddan av både traditionella sevärdheter och oväntade platser. På vägen till Smoky Mountains går resan genom Appalacherna med dess magifika områden.

Vi besöker också den legendariska musikhuvudstaden Nashville som kommer att bjuda oss på unika upplevelser!

Vi kommer att göra en mycket innehållsrik och prisvärd resa med stora upplevelser i en musikalisk, andlig miljö. Tillsammans med medresenärer som känner för samma musik samt den gruppresetrygghet som vår tekniska arrangör Amerikaspecialisten Swanson´s står för är det självklart upplagt för en lyckad resa!
 

Stora Musik- och Upplevelseresan till USA med Semnos Event
18-30 September 2020 

(exakta datum är ännu ej fastlagda) 


RESANS PRELIMINÄRA UPPLÄGG
Resan går till USA:s fascinerande huvudstad; Washington DC. Vår buss hämtar upp oss på flygplatsen, vi bor på hotell med bra standard och vi upplever många av de sevärdheter som man ”ska se” i Washington. Men eftersom vi har egen svensk lokalguide med oss räknar vi även med unika platser som man inte vanligen upptäcker på egen hand. Dessutom besöker vi bl a det nyöppnade, storslagna bibelmuseet under de första dagarna…

Vi lämnar så storstaden och fortsätter genom delstaten Virginia där vi njuter av magnifika upplevelser längs med vägen; bergskedjan Appalacherna med dess vidder och underbara natur. Ett stopp för lunch och besök på Billy Grahams underbara områden med museum i North Carolina väntar också. Ett besök där brukar innebära fina och starka upplevelser.

 


Väl i Tennessee kör vi mot de natursköna bergsområdena i Great Smoky Mountains med Pigeon Forge och Gatlinburg, några av USA:s största turistresemål, men ganska okänt för andra än amerikanerna själva. 
NQC är Southern Gospelmusikens största årliga event, helt utan jämförelse.

Under fem kvällar är vi med på konserter i den stora lokalen, som tar emot en publik på 12 000. Varje kväll medverkar 15-20 olika artister, och konserterna brukar hålla på under flera timmar. I stort sett alla artister inom Homecoming/Southern Gospel-musiken brukar vara där. NQC kan få bli till en musikalisk och andlig höjdpunkt som lever kvar och berör länge! 

 

Klicka för ett videoklipp från NQC 2018
 


Smoky Mountain-området är vår absoluta ”happy place” och utöver besök med många resegrupper genom åren har vi själva vistats i området ett tiotal gånger. Vi känner med andra ord till området väl och kommer att dela med oss av våra allra bästa personliga tips på smultronställen och upplevelser... Eftersom konserterna är under kvällstid försöker vi också få in flera gemensamma utflykter och aktiviteter under dagarna, för den som vill.

Vi befinner oss nu alltså vid foten av det natursköna och vackra bergsområdet Great Smoky Mountains. Vårt hotell med utmärkt standard ligger mitt i centrum, på gångavstånd till både konsertlokalen, restauranger och sevärdheter. Så om du inte väljer att bara koppla av och njuta av de vackra omgivningarna, där höstfärgerna borde börjat sprida sig och där temperaturen normalt håller sig omkring 25 grader, kan dagarna bli hur välfyllda som helst.

 


Fullmatade med intryck från konserterna och underbara upplevelser åker vi vidare till musikstaden Nashville. 
Ett av USA:s största och mest exklusiva hotell, Gaylord Opryland, är en attraktion i sig med obeskrivliga trädgårdar och inomhusmiljöer. Det ligger bredvid ett stort köpcentrum och General Jackson Showboat, som vi planerar att borda för en underbar musiklunch-kryssning på Cumberland River som tar oss rakt genom centrum i Nashville.

Vi upptäcker så klart sevärdheterna där bl a huvudgatan Broadway lockar med många butiker, restauranger och inte minst Country Music Hall of Fame. Kanske lyckas vi också få in några överraskningsbesök under dagarna i Nashville... 

 


ÄR DU INTRESSERAD AV ATT FÖLJA MED?
Vi inser att detta kan bli ett av det allra bästa och mest fullmatade researrangemang vi har gjort. Flera har hört av sig och efterfrågat möjligheten till ännu en resa där vi besöker Smoky mountains med NQC och Nashville. 
På grund av det redan stora förhandsintresset förstår vi att många kommer att följa med som varit med på resor tidigare, men också att flera kommer med för första gången. 


Med start under oktober/november kommer vi sedan att skicka dig mer info och anmälningstalong där du har möjlighet att anmäla dig till resan. Då är också exakta datum och pris klart. Det finns också möjlighet att förlänga resan om man samtidigt önskar se andra platser i USA på egen hand.

Kontakta oss på info@semnos.com eller ring 0370-198 27 för mer information eller för att få en anmälningstalong hemskickad.


TILL SIST…
Vi ser fram emot att dela den här upplevelsen tillsammans med både nya och gamla resenärer. För visst är det väl dags igen för en resa...?

Välkommen med!
Joakim & Malin Sunesson